Fråga : )

Vad är skillnaden mellan body fitness för tjejer och body building för tjejer? :)

Svar : Här kommer två bilder, på en tjej som tävlar i body buildning och en som tävlat i body fitness


Body fitness


Bodybuilder.

Där ser ni lite skillnad på en kropparna.

Bodyfitness: 

Body Fitness (Damer) Classic Bodybuilding (Herrar)

  • Nybörjartävlingar: Ja
  • Internationellt: Ja
  • Proffsmöjlighet: Ja* (Damer: Ja – Fitness Figure. Herrar: Nej)

Den nyaste tävlingsformen, och också den mest populära bland damerna. På herrsidan ser det också lovande ut, även om det bara genomförts ett mindre antal tävlingar i Sverige så här långt.

Tävlingen genomförs i tre ronder. För damerna gäller obligatorisk svart bikini och svarta enkla pumps med täckt kappa i rond 1, och valfri baddräkt och tillika skor i rond 2. Om man efter de två första ronderna bedöms som en av de 5 bästa, så får man genomföra ännu en rond – då i valfri bikini och dito skor (finalen)

Man lägger ner mycket tid och energi på smycken, håruppsättningar och make-up, framför allt i rond 2 och 3.

Bedömningen i fysikronderna är i stort sett samma i de olika dicipliner. När Body Fitness kom som ny gren (2002) så sa reglementet att de tävlande inte skulle vara lika deffade som i Fitness eller Athletic Fitness. Efter ett antal år så har det dock skett en anpassning, och min tolkning är att bedömingen nu är i stort sett lika i alla discipliner. Det är en snygg, symmetrisk och genomtränad fysik, med en sund hårdhet som gäller.

Damerna tävlar i fyra längdklasser: under 158 cm, upp till 163 cm, upp till 168 cm, och över 168 cm (i princip används bara +/- 163 cm i Norden).

För herrarna heter Body Fitness från och med 2006 Classic Bodybuilding. Här eftersträvar man en atletisk totalfysik, utan alltför mycket muskler och hårdhet. Under bedömningen utför man de obligatoriska poseringar som byggarkillarna gör.






Kommentera här: